Министерството на правосъдието на САЩ е изпратило искане за взаимна

...
Министерството на правосъдието на САЩ е изпратило искане за взаимна
Коментари Харесай

САЩ настоява Британия да предаде принц Андрю за разпит като свидетел по делото Епстайн

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати е изпратило искане за взаимна правна помощ (MLA) до вътрешното министерство на Обединеното кралство , съгласно " Сън " и американски медии. Исканията MLA от други страни се употребяват за приемане на помощ при следствие или гонене на закононарушения, нормално когато органите на реда не могат да получат съдействие .

" Обичайната политика " на вътрешното министерство е, че съществуването на MLA нито се удостоверява, нито се отхвърля. Андрю е упрекнат от Вирджиния Робъртс, известна също като Вирджиния Джуфър, че е правил секс с нея през 2001 година, откакто е бил жертва на трафик от страна на Епстайн . 60-годишният принц Андрю отхвърля всички обвинявания.

Джуфре прикани принца да приказва с американските управляващи, само че прокурорите в Америка настояват, че Андрю не е дал отговор на настояванията им.

Херцогът на Йорк се отдръпна от обществените си отговорности през ноември с лед пагубно изявление за БиБиСи, в което съобщи, че не съжалява за другарството си с опозорения финансист Епстайн . Миналата седмица стана ясно, че херцогът няма да бъде върнат към кралските си отговорности, макар известията, че той се надява един ден да се завърне.
 Оставки след самоубийството на Епстайн
Оставки след самоубийството на Епстайн

Рокади в системата на пандизите на Съединени американски щати

Херцогът на Йорк е предложил да помогне на американски чиновници " най-малко три пъти " в следствието, настояват неговите юристи, представени от БиБиСи. Американските управляващи преди този момент упрекнаха принц Андрю, че не спомага на следствието.

Представителите на херцога допуснаха, че Министерството на правораздаването на Съединени американски щати търси гласност, вместо да приема предлагането за помощ .

Юридическият екип на принц Андрю отвърна на изказванията на американския прокурор, отговарящ за следствието на Епстайн, че херцогът е дал " нулево съдействие " на Министерството на правораздаването (DoJ).

В изказване, правният екип изяснява, че " херцогът на Йорк тази година най-малко три пъти е предложил съдействието си като очевидец на Министерството на правораздаването . "

" За страдание, DoJ реагира на първите две предложения, като наруши личните си правила за дискретност и твърди, че херцогът е предложил нулево съдействие. По този метод те евентуално търсят гласност , вместо да одобряват предлаганата помощ. "
 Принц Андрю не оказва подпомагане по случая Джефри Епстайн
Принц Андрю не оказва подпомагане по случая Джефри Епстайн

Името му бе забъркано в скандал с малолетни проститутки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР