Министерството на правосъдието на Съединените американски щати е поискало от

...
Министерството на правосъдието на Съединените американски щати е поискало от
Коментари Харесай

САЩ поиска от две големи китайски медии да се регистрират като чужди агенти

Министерството на правораздаването на Съединените американски щати е поискало от китайската осведомителна организация " Синхуа " и от предаващата на британски език телевизия CGTN да се записват като задгранични сътрудници, оповестява електронната версия на вестник The Wall Street Journal (WSJ), представена от БГНЕС.
Според изданието от министерството са се обърнали към двете медии през последната седмица като са се позовали на Закона за регистрация на задгранични сътрудници (FARA), признат през далечната 1938 година.
Действията на Вашингтон съответстват с " опитите на американските управляващи да противодействат на интервенциите на непознати страни за усилване на въздействието ", а също и с изостряне на връзките с Пекин.
Досега в листата с задгранични сътрудници бяха включени съветските медии RT America и организация Sputnik, които са упрекнати, че са съдействали на съветските управляващи за хипотетичната интервенция в изборите за президент на Съединени американски щати през 2016 година. Към китайските медии обаче до момента не са отправяни сходни обвинявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР