Министерството на правосъдието на Македония работи ускорено за събиране и

...
Министерството на правосъдието на Македония работи ускорено за събиране и
Коментари Харесай

Македония работи по съкратена процедура за екстрадиция на Груевски

Министерството на правораздаването на Македония работи ускорено за събиране и правене на нужната документи за изгонването на някогашния министър председател Никола Груевски, само че не показва тъкмо по кое време ще бъде приключена и изпратена до Будапеща, съобщи БГНЕС-
От ведомството акцентират, че има правно съображение Македония да изиска изгонване на Груевски от Унгария, което е част от Европейската спогодба за екстрадиция и Закона за интернационалното съдействие по наказателни каузи.
В македонското Министерство на вътрешните работи бяха стартирани две следствия, съобщи Плусинфо. Те би трябвало да дефинират по какъв начин Груевски е избягал и дали чиновник от полицията му е оказал помощ, след което Министерство на вътрешните работи ще излезе с детайлности.
Част от локалните медии през вчерашния ден разгласиха информация, че Груевски е напуснал Унгария и отпътувал за Турция или Русия. Но от македонското Министерство на вътрешните работи споделят, че съгласно формалната информация Груевски към момента е в Унгария, където чака политическо леговище.
С влизането в действие на Закона за интернационално съдействие по наказателноправни въпроси през декември 2013 година като оригиналност е въведена опростена процедура за изгонване, която дава опция на търсеното лице да се съгласи да бъде предадено на правосъдните органи на личната си страна, без освен това да бъде извършена официална процедура по екстрадиция.
В тази процедура крайните периоди за задействане са доста къси и срокът се дефинира от страната, в която лицето е арестувано.
При досегашната процедура крайния период за предприемане на съкратена процедура варира от един до два месеца, само че има случаи, при които съкратената процедура може да бъде осъществена в границите на интервал, по-кратък от 30 дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР