Министерството на правосъдието, а не прокуратурата, трябва да отправи искането

...
Министерството на правосъдието, а не прокуратурата, трябва да отправи искането
Коментари Харесай

Адвокат: Министерството на правосъдието трябва да поиска екстрадицията на убиеца от Соло

Министерството на правораздаването, а не прокуратурата, би трябвало да насочи настояването до Узбекистан за екстрадиция на наказания за двойно ликвидиране пред дискотека „ Соло “ Илиян Тодоров. Това съобщи юрист Людмил Рангелов в ефира на Euronews Bulgaria във връзка задържането на Тодоров на летището в Ташкент в понеделник.

Има известни затруднения по екстрадицията – както по отношение на досъдебното произвеждане в Узбекистан против Тодоров, което е за документни измами , по този начин и по-късно с възможната опция за наново разглеждане на присъдата с негово присъединяване, изясни юристът.

„ Първата инстанция го е оправдала, т.е. приела е, че не е отговорен, което значи, че би трябвало да му промени мярката за неотклонение, да го остави без мярка за неотклонение, тъй като той е приет за невиновен " “, добави той във връзка първичното решение на съда, което на по-горните инстанции бе изменено.  

" По принцип доживотната му присъда към този момент е влезнала в действие, само че в този контракт за екстрадиция е планувано, че когато лицето не е взело участие в наказателното произвеждане, т. е. то е протекло задочно - замолената страна може да сложи изискване делото да се прегледа в наличието и присъединяване на това лице - не мога да кажа дали това ще се случи ", добави Рангелов.

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов от своя страна разяснява по Вайбър от Истанбул, че е очаквал Илиян Тодоров да бъде открит и арестуван. По думите му от правораздаването мъчно се бяга и за това са нужни или доста пари, или доста добра подготовка.

„ Тогава бях представител на прокуратурата, в качеството си на градски прокурор. Не бяхме удовлетворени от първоинстанционния резултат, защото смятахме, че имаме съществени доказателства. В последна сметка първата инстанция оправда въпросното лице, само че идващите се произнесоха в противоположна посока, т.е. сме били прави към оня миг. Но това даде опция на лицето да напусне страната и да се укрие ", изясни Кокинов.

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР