Министерството на отбраната връчва заповеди за изземване на имоти, за

...
Министерството на отбраната връчва заповеди за изземване на имоти, за
Коментари Харесай

Министерството на отбраната връчва заповеди за изземване на имоти

Министерството на защитата връчва заповеди за изземване на парцели, за които смята, че са непозволено заети, тъй като част от ползвателите към този момент не работят в системата или са пенсионери. Ведомството е оповестило 121 свободни жилища в 14 града, които могат да бъдат употребени от нуждаещи се военнослужещи. Нуждаещите в страната обаче са над 4 000 хиляди.

Най-много се оповестените жилища в Пловдивя, Карлово, Стара Загора, Казанлък. В София, огромна част от предлаганите жилища са в Ботунец на районното в който предходната година имаше доста заповеди за изселване. Според депутата от ГЕРБ Христо Гаджев Министерството на защитата би трябвало да постави ред във воденето на парцелите:

Трябва да си оправят администрацията. Никой не се е сетил да им каже какво ги чака. Когато един наемател прави трайни усъвършенствания по парцела, би трябвало да се отчетат от наемодателя.
Подходът на военното ведомство обаче остава търсене на човешки метод. Министър Красимир Каракачанов изясни:

Дори да бяхме пуснали предизвестията, огромната заплаха беше да стартира едно всеобщо придобиване по отминалост. Тогава щеше да има въпроса: " Защо не сте взели ограничения и са позволили тази занемареност ". Голяма част от хората апелират в Административния съд заповедите си.

На съда разчита и Станислав Бутенко който получи известието си за овакантяване, до момента в който беше прикрепен на легло, а брачната половинка му получи инсулт. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР