Министерството на отбраната стана остро разкритикува искането на руското МВнР

...
Министерството на отбраната стана остро разкритикува искането на руското МВнР
Коментари Харесай

МО: Ако Русия има притеснения, да ни ги представи

Министерството на защитата стана остро разкритикува настояването на съветското Министерство на външните работи силите на НАТО да се изтеглят от България и Румъния.

В изказването се споделя, че държанието на Москва мъчно може да се впише в границите на напъните за разрешаване на проблемите и намаляването на напрежението по източния фланг на НАТО. Ултимативният метод, въпреки това, не просто е неконструктивен, само че би довел до следваща ескалация, от която никой в последна сметка няма интерес, се показва още в прессъобщението.

" Ако Руската федерация има терзания за личната си сигурност, които имат отношение към България, те следва да бъдат показани в това число и на двустранно равнище. Към сегашния миг пред нас не са поставяни въпроси от сходно естество “, пишат от МО.

" България е суверенна страна, която сама взема решение по какъв начин да дефинира и осъществя своята вътрешна и външна политика, каква да бъде линията й на държание в интернационалните връзки, респективно – в какви съюзи да взе участие. Ние сами избираме своето бъдеще “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР