Министерството на отбраната ще предостави безвъзмездно на правителството на Украйна

...
Министерството на отбраната ще предостави безвъзмездно на правителството на Украйна
Коментари Харесай

Министерството на отбраната ще предостави помощ на Украйна от 5000 комплекта зимни облекла и 5000 чифта обувки

Министерството на защитата ще даде безплатно на държавното управление на Украйна филантропична помощ, посредством Сухопътните войски на следните количества дрехи и обувки: 5 000 (пет хиляди) броя полушуба с подплата; 5 000 (пет хиляди) броя чеп с подплата; 5 000 (пет хиляди) броя риза с дълъг ръкав; 5 000 (пет хиляди) броя шапка; 5 000 (пет хиляди) чифта обувки, реши Министерски съвет на днешното си съвещание.

Предвидените за даване движими движимости - дрехи и обувки, не съставляват униформено облекло по смисъла на регламентиращите документи.

Дарението се реализира в отговор на получено искане от украинската страна за обезпечаване на здравна техника и имущества, топли облекла и екипировка за наближаващия зимен сезон.

Министерството на защитата споделя убеждението, че един от главните цели във всеки въоръжен спор е обезпечаването на съответни грижи за жителите.

Посочените количества са от дълготрайно съхраняваните ресурси от дрехи и обувки за потребностите на Българската войска и са изцяло годни за потребление.

Необходимите действия по организацията, подготовката, превозването и предаването на материалните средства на съответните

оторизирани лица от Украйна ще бъдат осъществени от Министерството на защитата и от структури от състава на българските Въоръжени сили.

Разноските на материалните средства ще са за сметка на бюджета на ведомството за актуалната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР