Министерството на отбраната се включва в оказването на хуманитарна и

...
Министерството на отбраната се включва в оказването на хуманитарна и
Коментари Харесай

Военното министерство ще предостави медицински пакети в помощ на Украйна

Министерството на защитата се включва в оказването на филантропична и военно-техническа помощ на Украйна като дава подаяние от 350 медицински пакети за 35 000 украински военнослужещи, сподели на среща с посланика на Украйна Виталий Москаленко служебният министър на защитата Димитър Стоянов, представен в известие на интернет страницата на Министерството на защитата, 

Двамата са обсъдили  опциите за оказване на филантропична и военно-техническа помощ на Украйна.

Инициирана е процедура за даване като подаяние на зимни дрехи за украинската войска , посочи  още министърът. 

Решението за дарението беше взето на редовното заседание на Министерския съвет предходната седмица. Дарението се реализира в отговор на получено искане от украинската страна за обезпечаване на здравна техника и имущества , топли облекла и екипировка за наближаващия зимен сезон. Посочените количества са от дълготрайно съхраняваните ресурси от медицински имущества за потребностите на Българската войска.

На срещата дипломат Виталий Москаленко изрече признателност на министър Стоянов за настаняването на украински жители в почивни станции на военното ведомство.

„ Министерството на защитата продължава да се грижи за украински жители, потърсили избавление в България. Към днешна дата в две почивни бази на Изпълнителна организация „ Военни клубове и военно-почивно дело “ са настанени общо 214 души, от които 161 възрастни и 53 деца до 13 години “, уточни министър Стоянов.

В диалозите бе емфатичен и приносът на България към Доверителния фонд на НАТО за възобновяване и рехабилитация на украински военнослужещи. Обсъдени бяха благоприятни условия за продължение на уговорката на страната ни за възобновяване и рехабилитацията на украинските военнослужещи в границите на Доверителния фонд на Алианса, осведомят от Министерството на защитата.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР