Министерството на отбраната съобщи, че обявяването на договора между Lockheed

...
Министерството на отбраната съобщи, че обявяването на договора между Lockheed
Коментари Харесай

България ще получи всички самолети F-16 през 2024 г.

Министерството на защитата заяви, че оповестяването на контракта сред Lockheed Martin и Военновъздушните сили на Съединени американски щати за възлагане на контракта за произвеждане на самолетите F-16 Block 70 е предстоящо, написа " Банкеръ ". 

Обявеният период за осъществяване на контракта – януари 2027 година, подхожда на клаузите на междуправителствения контракт, според който първите два самолета би трябвало да бъдат доставени в средата на 2023 година, а последните два през първото тримесечие на 2024 година След доставката на самолетите стартира тригодишен интервал на поддръжка на оборудването и системите, която би трябвало да завърши при започване на 2027 година.

На 10 юли 2019 година министрите от кабинета " Борисов-3 " утвърдиха покупката на 8 изтребителя F-16, договорите отидоха в Народното събрание за ратификация.  На 15 юли държавното управление актуализира бюджета поради закупуването на изтребителите. В законопроекта се предвиждаше и нарастване на недостига по държавния бюджет с 1,829 милиарда лева до 2,228 милиарда лв., а на 23 юли президентът Румен Радев наложи несъгласие върху договорката за покупка на осем изтребителя F-16. Мотивите на президента бяха настояването стратегическите решения, свързани с защитата и националната сигурност да се взимат с необятен консенсус и поддръжка. На 26 юли, в Народното събрание бе отхвърлено ветото на президента Румен Радев върху четирите закона за придобиване на изтребителя F-16 от Съединени американски щати.

Заради покупката на осемте изтребителя България тогава емитира нов дълг от 700 милиона и 600 хиляди лв. от началото на годината до 29 юли 2019 г. 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР