Министерството на отбраната отхвърля възможността руски специалисти да участват в

...
Министерството на отбраната отхвърля възможността руски специалисти да участват в
Коментари Харесай

Каракачанов отхвърля възможността руски специалисти да ремонтират Су-25 у нас

Министерството на защитата отхвърля опцията съветски експерти да вземат участие в незабавния ремонт на изтребителите Су-25 у нас. Идеята пристигна от Москва тази седмица по време на посещаване на българска парламентарна делегация. Министър Каракачанов изясни, че страната ни към този момент е направила първия транш по контракт с Беларус за ремонта. Днес той посети авиобаза " Граф Игнатиево ".

Приземяването на българските щурмови изтребители Су-25 поради изминал летателен запас е обезпокоителен развой, акцентира министърът на защитата.
Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на защитата: От 14 самолета летят 5, в действителност през днешния ден един от тях ще се приземи. Остават четири, които през юли, август, в случай че не бъдат взети ограничения, ще останат на земята и армията ще загуби качествата си.
Ремонтът на авиационната техника ще бъде изработен в Беларус - съобщи Красимир Каракачанов. Той изясни, че поема политическа отговорност за осъществяването на контракта на стойност 82 милиона и 500 хиляди лв..

По думите му, контрактът не нарушава наложеното оръжейно ембарго. А в случай че не бъде изпълнен, България ще заплати наказателна клауза от 4 млн лв..
Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на защитата: Тази глупава обстановка дето ние хем ще плащаме неустойки, хем няма да ни дадат самолетите, е просто безумна за мен.
Каракачанов счита, че министърът на стопанската система Емил Караниколов, който към този момент изрази противоречие самолетите да се ремонтират от Беларус, е бил измамен да отдръпна поддръжката си за публичната поръчка.
Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на защитата: Като видях, че не е подписана от двама от специалистите на неговото министерство ми стана ясно, че някъде там някой дава нездравословни препоръки или некомпетентни препоръки, или го е боязън да си постави подписа.
С изкривена информация, съгласно министъра на защитата, е разполагал и ръководителят на Народното събрание - Цвета Караянчева, която при визитата си в Москва сложи въпроса съветски инженери да направаят ремонта на самолетите в българския цех " Авионамс ".
Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на защитата: Леко ме учуди при съществуване на подписан контракт с Беларус още от декември м. година, да разговаряш в този момент с съветската страна, че искаш подпомагане, може би някой и е подал неправилна информация. Можем да отидем на подобен вид, недай си, Боже в случай че не се реализира контракта с Беларус.
Вицепремиерът Красимир Каракачанов предвижда, че макар недоразуменията политическо напрежение в кабинета поради ремонта на самолетите Су-25 няма да има.
 Валентин Иванов: Няма проблем ремонтът на Су-25 да се направи в Беларус Валентин Иванов: Няма проблем ремонтът на Су-25 да се направи в Беларус
Няма никакви спънки ремонтът на военните щурмови самолети на Българската войска Су-25 да бъде осъществен в Беларус, за което е подписан контракт. Това зая...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР