Министерството на отбраната обяви обществена поръчка за доставка на шест

...
Министерството на отбраната обяви обществена поръчка за доставка на шест
Коментари Харесай

Служебният кабинет търси да купи 6 двигателя за МиГ-29

Министерството на защитата разгласи социална поръчка за доставка на шест ремонтирани мотора за МиГ-29. Прогнозната цена е за 22 млн. лева без Данък добавена стойност.

Поръчката е оповестена на 6 март, а крайният период за подаване на документи за присъединяване е 24 април - т.е. три седмици след парламентарните избори на 2 април.

Покупката на мотори за МиГ-29 идва на фона на изтичащия период за употреба на наличните изтребители на Военновъздушни сили до края на 2023 година

В края на 2022 година Димитър Стоянов разгласи, че Полша може да ремонтира шест мотора, а в това време е изпратила два свои остарели мотора в България. Само един от тях обаче е признат без забележки.

Поръчката за МиГ-29 става още по-сложна поради войната в Украйна и желанието на страни като Полша и Словакия да изпратят своите самолети и елементи като военна помощ за Киев, а не да ги продават.

Не е ясно какво се случва с другата упоритост на екипа на Стоянов да купи заместващи изтребители, до момента в който се чака Съединени американски щати да доставят първата партида от новите F-16.

Преди седмици служебният министър на защитата разгласи, че е получена единствено една оферта и тя не е приемлива.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР