Министерството на отбраната никога не е имало намерения да изпраща

...
Министерството на отбраната никога не е имало намерения да изпраща
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Министерството на отбраната не е искало да праща военни в Украйна

Министерството на защитата в никакъв случай не е имало планове да изпраща военнослужещи в Украйна по времето на сегашния длъжностен кабинет. Това сподели съобщи в Народното събрание министър Димитър Стоянов, който е там за чуване.

Той дефинира тематиката за чуването му като неуместна. Според него по-важна е тематиката дали има политическа интервенция в правосъдната система.

В Украйна се води класическа война и единствено Народното събрание може да реши да изпрати въоръжени сили зад граница, изясни Стоянов.

" По време на служебния кабинет Министерството на защитата в никакъв случай не е имало желание и не е предложило на Министерския съвет вземането на решение за предложение към Народното събрание за изпращане на въоръжени сили в Украйна ", сподели Стоянов.

От " Възраждане " и Българска социалистическа партия имат опасения, че съгласно решение на Народното събрание, може да бъдат изпратени български военни в Украйна. Текстът обаче гласи, че могат да се изпратят " до 50 военнослужещи като учащ екип по линия на европейската подготвителна задача, като образованието ще се извърши единствено на територията на страна членка на Европейски Съюз ".

" Не съм склонен, че няма потребност от сходно чуване и ще ви кажа по какъв начин го открих. Докато вие обяснявахте за какво няма да вървят български бойци в Украйна и по какъв начин стоят нещата по чисто законов път, сътрудниците от " Възраждане ", господин министър, гледаха с подобен ококорен взор, все едно преди малко схващат, че са имунизирани ", сподели Ивайло Мирчев от " Демократична България ".

" Все още има хора, които имат вяра на лъжите, които " Възраждане " тиражираха цяла акция и за които няма да поемат никаква отговорност ", сподели още Мирчев и ги упрекна, че са лъгали хората по време на предизборната акция през март.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР