Министерството на отбраната на Тайван съобщи за подновена китайска военна

...
Министерството на отбраната на Тайван съобщи за подновена китайска военна
Коментари Харесай

Тайван съобщава за подновена китайска военна активност

Министерството на защитата на Тайван заяви за п одновена китайска военна активност към острова в петък, в това число 13 самолета, навлезли в " зоната за отговор " на Тайван, и пет кораба, извършващи патрули за бойна подготвеност, предава " Ройтерс ".

В събота Китай  в гневна реакция на  на вицепрезидента Уилям Лай този месец в Съединените щати.

Министерството сподели, че от към 7 часа сутринта локално време е засякло 22 китайски самолета - изтребители, бомбардировачи, самолети за ранно предизвестие и дронове - от които 13 са навлезли в зоната за въздушна защита на Тайван - по този начин наречената " зона за отговор ".

Тайван е изпратил самолети и кораби, с цел да ги следят, сподели той.
 Тайван желае мир, по тази причина се готви за война
Тайван желае мир, по тази причина се готви за война

Островът укрепва качествата си за самозащита

Тайван не оповестява къде е неговата зона за противовъздушна защита , само че следи от близко Тайванския проток и региона на юг и югозапад от острова, където постоянно е съсредоточена китайската военна активност.

Китай не е оповестил нови учения към Тайван от събота, макар че постоянно провежда такива задачи, без да ги признава авансово или по-късно.

Министерството на защитата на Тайван тази седмица съобщи, че не може да реши дали китайските учения , които започнаха в събота, публично са завършили , защото Пекин не направи никакво известие. Китай продължи военните придвижвания към Тайван, въпреки и в по-малък мащаб.

Министерството в настрана изказване в петък сутринта сподели, че през предходните 24 часа е забелязало два китайски дрона покрай северен Тайван.

И двата дрона са пресекли междинната линия на пролива, който до предходната година служеше като неофициална преграда сред двете страни, само че който китайските самолети в този момент пресичат рутинно.

Тайван не е съобщил за китайски военни самолети в териториалното си въздушно пространство, само че сподели, че самолети са се доближили до прилежащата зона на острова, която е на 44 км от брега.
 Тайван готви още 3 милиарда $ за военния си бюджет следващата година
Тайван готви още 3 милиарда $ за военния си бюджет следващата година

Предложеният Бюджет за защита на Тайван ще би трябвало да бъде утвърден от парламента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР