Министерството на отбраната на САЩ започна задълбочено проучване на индустриалната

...
Министерството на отбраната на САЩ започна задълбочено проучване на индустриалната
Коментари Харесай

Пентагонът проучва индустриалната база за създаване на хиперзвукови оръжия

Министерството на защитата на Съединени американски щати стартира задълбочено изследване на индустриалната база за хиперзвуково оръжие , с цел да разбере слабостите на Съединени американски щати за владеене на високоскоростни нападателни и отбранителни технологии , оповестява " Дефенс нюз ".

Марк Люис, шеф проучвания и рационализация на Министерството на защитата на Съединени американски щати, съобщи, че е основан нов съвещателен орган по хиперзвукови войни , който да разпознава " сериозните точки " в задачата, управителен от Кевин Феи, зам.-министър на защитата на Съединени американски щати по въпросите на снабдяването.
 Пентагонът желае да изхарчи към $167 милиарда за нуклеарни оръжия до 2025 г
Пентагонът желае да изхарчи към $167 милиарда за нуклеарни оръжия до 2025 г

Демократите " като цяло поддържат увеличените разноски за нуклеарни оръжия

" Какво е положението на нашата база, подготвена ли е за произвеждане в мащаба, който чакахме? Очевидно е, че в този момент можем да създаваме концепции, да създаваме прототипи, само че всеобщото произвеждане е напълно друга задача ", изяснява Люис.

" Това са индустриални благоприятни условия, индустриална база , високотемпературни материали. Искаме да сме сигурни , че ние не сме единствено снабдители на първо равнище, само че също по този начин търсим други снабдители, нужни за обезпечаване на всеобщо произвеждане. "

Люис разяснява, че чака " първичен отчет " идващите няколко месеца и отбелязва, че тази работа ще бъде " продължаваща активност ", която се развива с напредването на хиперзвуковата тактика и процеса на развиване .

Като образец, Люис показва въпроси за свръхзвуково ракетно гориво и ракетно задвижване за хиперзвукови крилати ракети с реактивен мотор.

В момента ръководеният от него отдел не знае сигурно какви материали има или ноу-хау за осъществяване на такава задача в границите на индустриалната база .
 Не планираме война с никого, твърди Путин и похвали оръжията за въздържане на Съединени американски щати
Не планираме война с никого, твърди Путин и похвали оръжията за въздържане на Съединени американски щати

Тези системи разрешават на Кремъл да " поддържа стратегическата непоклатимост и стратегическия баланс ", които Съединени американски щати се пробват да " разстроят "

Редица отчети на Пентагона през последните две години акцентират сериозните опасения по отношение на отбранителната индустриална база , изключително що се отнася до висококачествени материали и знания в ракетния дизайн .

В някои случаи единственият снабдител на сериозни материали е Китай , страна, която принуждава Съединени американски щати да влагат в хиперзвуково оръжие.

Люис, който е основен академик във Военновъздушни сили от 2004 до 2008 година, също акцентира значимостта на увеличението на работната мощ , по-специално посредством обезпечаване на устойчиво финансиране за хиперзвукови проучвания в университетите, с които катедрата е в началните стадии на основаване на хиперзвуков консорциум.

" Особено сме заинтригувани от ангажирането на части от университетската общественост , тези нетрадиционни пластове, които към момента не са усвоили главната механика на високоскоростните течности и газове, само че които могат да донесат други благоприятни условия, като напътстване, навигация и надзор, създаване на материали, инженеринг на системи. Ние имаме вяра, че това е значимо освен за концепциите за развиване, само че и за обезпечаване на работна ръка в индустрията и в нашите държавни лаборатории. "

Във финансовата цел за 2021 година отделът изиска 3,2 милиарда $ за проучвания , разработка, тестване и оценка на средства, свързани с хиперзвуково оръжие.
 Пентагонът затвърждава терзанията си за военните качества на Русия и Китай Обновена
Пентагонът затвърждава терзанията си за военните качества на Русия и Китай

" Военното ни преимущество е подкопано, желаят да надминат Съединени американски щати и да въздействат на света "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР