Министерството на отбраната на САЩ ще изпрати 1100 военни лекари

...
Министерството на отбраната на САЩ ще изпрати 1100 военни лекари
Коментари Харесай

Пентагонът изпраща 1100 военни лекари в Ню Йорк за борба с вируса

Министерството на защитата на Съединени американски щати ще изпрати 1100 военни лекари в град Ню Йорк, с цел да подкрепят локалните здравни управляващи в битката против разпространяването на ковид. Това разгласи министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер в ефира на Си Ен Ен.

" Говорих няколко пъти с кмета на Ню Йорк, Пентагонът работи доста тясно с локалните управляващи. Както знаете, сега в няколко града на страната са ситуирани повече от хиляда военни лекари и медицински сестри, доста от тях в Ню Йорк ", заяви още Еспер.

Повечето от лекарите ще работят в центъра Jacob Javits (конферентен център в Манхатън, трансфорат в болница с потенциал 2,5 хиляди легла), съобщи американският министър на защитата. Няколко стотин военни лекари ще бъдат изпратени в 11 градски лечебни заведения, в които липсва медицински личен състав.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в събота на брифинг в Белия дом разгласи, че възнамерява да изпрати в допълнение лекари в най-засегнатия щат.

Съединените щати са преди всичко в света по брой случаи на коронавирусна зараза. Според университета Джонс Хопкинс в Съединени американски щати са регистрирани повече от 312 хиляди случая на коронавирусна зараза. 8 503 инфектирани са умряли, 15 021 души са се възстановили.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР