Министерството на отбраната на САЩ съобщи, че провежда извънредни полети

...
Министерството на отбраната на САЩ съобщи, че провежда извънредни полети
Коментари Харесай

САЩ провеждат военни полети над Украйна в отговор на руските действия

Министерството на защитата на Съединени американски щати заяви, че организира " изключителни " полети над Украйна в сходство с Договора за намерено небе, с цел да потвърдят уговорката си към Киев след случая в Керченския пролив, осведоми " Ройтерс ".

Преди седмица Русия иззе три украински кораба и арестува 24 украински моряци за нарушение на държавните граници. Украйна стачкува, защото твърди, че корабите са плавали в интернационалните води.

" Непровокираната офанзива на Русия против украинските военноморски кораби в Черно море до Керченския пролив е рискова ескалация в модел на все по-провокативни и заплашителни дейности ", се споделя в известие на Пентагона.

" Съединени американски щати се стремят към по-добри връзки с Русия, само че това не може да се случи, до момента в който противозаконните и дестабилизиращи дейности на Русия не престават в Украйна и другаде ", допълват от военното министерство.

Договорът за определяне на режима Открито небе (ДОН) е открит за сключване на 24 март 1992 година в Хелзинки. Той влиза в действие от 01 януари 2002 година след одобрение от всички страни по него.

Република България подписва контракта на 24 март 1992 година и го ратифицира на 15 април 1994 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР