Министерството на отбраната на САЩ пусна държавна поръчка за биоразградими

...
Министерството на отбраната на САЩ пусна държавна поръчка за биоразградими
Коментари Харесай

Да оправим екологията с оръжия

Министерството на защитата на Съединени американски щати пусна държавна поръчка за биоразградими патрони, които съдържат семена. Те ще бъдат употребявани за подготовка в американските бази по света.

След като се изстрелят, гилзите на тези патрони дружно със семето в тях попадат в земята, разграждат се, а семето пониква и в хора да растежа си отстраняват замърсители и обезпечават чиста среда за хора и животни.

Ако ви се коства, че тъкмо Министерството на защитата на Съединени американски щати няма да е измежду първите природозащитници, това не е тъкмо по този начин, тъй като то вижда световното стопляне като опасност за националната сигурност. И то не е първото МО, което обмисля концепцията за екологично чисти оръжия.

„ Изпробвах разнообразни семена, разнообразни способи на затваряне на гилзата, друго количество барут, разнообразни ъгли на изстрелване на семената и разнообразни оръжия. “

И концепцията му проработва: „ Докато се разхождах из поле от всевъзможни полски цветя, метличина, маргаритки и макове рано една лятна събота заран осъзнах, че методът ми работи. Тази разцъфнала поляна беше мое дело с помощта не на мотика а на 142 патрона и пушка. “

Разбира се, стрелби в по-ниско обитаеми места се одобряват, само че не толкоз в градски условия. Затова би трябвало да се обърнем към различен способ. По-точно друго оръжие – гранатата. Тези „ гранати “ със семена се закупуват от специфични автомати, а градските градинари могат просто да ги хвърлят на някое по-безжизнено място. Throw & Grow, да вземем за пример, съставлява глинена обвивка, която съдържа семена на лютичета и макове. Greenaid, което би трябвало да звучи като „ гранейд “ (grenade – граната на британски език), прави бомбичките си характерни за всеки град и климата му.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР