Министерството на отбраната на САЩ планира да изпрати шест бомбардировача

...
Министерството на отбраната на САЩ планира да изпрати шест бомбардировача
Коментари Харесай

САЩ изпращат шест бомбардировача B-52 в Близкия изток

Министерството на защитата на Съединени американски щати възнамерява да изпрати шест бомбардировача B-52 и спомагателни 200 военни в Близкия изток, оповестява в. " Уолстрийт Джърнъл ", базирайки се на анонимни военни източници.

Според изданието Пентагонът възнамерява да дислоцира в района свои военни чиновници, които сега са основани в италианския град Виченца. Някои от тях ще подсигуряват сигурността на американското посолство в Бейрут. Очаква се самолетите да дойдат в района през идващите дни.

Според Си Ен Ен бомбардировачите ще бъдат ситуирани на остров Диего Гарсия, който се смята за отвъдморска територия на Англия в Индийския океан. Според канала това място е определено, тъй като е отвън обсега на иранските ракети.

Според " Уолстрийт Джърнал " след изпращането на контингента броят на американските военни, ситуирани в Близкия изток, ще доближи над 80 000. По-рано Си Ен Ен, базирайки се на представител на Пентагона, заяви, че на фона на възходящото напрежение с Иран, Съединени американски щати ще изпратят спомагателни 3000 бойци в Близкия изток. Преди това, след офанзивата против американското посолство в Багдад, шефът на Пентагона Майк Еспър съобщи, че Съединени американски щати ще изпратят 750 бойци в района, напомня БГНЕС.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР