Министерството на отбраната на САЩ отскоро разработва план за пълното

...
Министерството на отбраната на САЩ отскоро разработва план за пълното
Коментари Харесай

NBC: Пентагонът се изтегля напълно от Афганистан

Министерството на защитата на Съединени американски щати неотдавна създава проект за цялостното евакуиране на войските от Афганистан при положение на решение на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Това заяви в понеделник телевизионната компания NBC, базирайки се на източници в Пентагона.

Според един от тях министерството на защитата създава проект за бързо евакуиране на войски от Афганистан, ако в идващите седмици бъде взето уместно решение. Според телевизионната компания министерството на защитата се готви за обстоятелството, че заповедта за евакуиране на американските войски може да бъде последвана толкоз ненадейно, колкото в обстановката със Сирия.
 Тръмп: Компания от Съединени американски щати ще създава нефта на кюрдите
Тръмп: Компания от Съединени американски щати ще създава нефта на кюрдите

Нова визия за кюрдите и Сирия

В същото време източници на NBC акцентират, че сега създаването на процедура за справяне с изтеглянето на американските въоръжени сили е по-вероятно да има предпазен темперамент и е образец за " рационално обмисляне ", защото не се приказва за подготовка на такава заповед. Един източник обаче означи, че дейностите на Тръмп във връзка с Сирия могат да се смятат за " подготовка " за това, което той приготвя в Афганистан .

По-рано в понеделник New York Times заяви, че Съединени американски щати са почнали последователно да понижават военното си наличие в Афганистан и към този момент са изтеглили 2000 бойци оттова. Според нея командирът на силите на Съединени американски щати и НАТО в Афганистан генерал-лейтенант Остин Скот Милър удостовери, че бро``ят на американските войски в тази страна е понижен до към 12 хиляди души.

Както отбелязва New York Times, това се е случило макар обстоятелството, че Вашингтон към момента не е постигнал съглашение с представители на радикалното придвижване на талибаните (забранено в Руската федерация), което планува изтеглянето на американските войски от Афганистан. Освен това, както изданието беше осведомено от афганистански и американски източници, общият брой на американските войски в тази страна скоро може да бъде понижен до 8,6 хиляди души.

В неделя американският министър на защитата Марк Еспер по време на среща с президента на Афганистан Ашраф Гани разиска битката против тероризма и двустранните връзки. Според ръководителя на Пентагона Съединени американски щати ще понижат контингента си в Афганистан, без да навредят на битката против терористичните групировки , настоящи в тази страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР