Министерството на отбраната на САЩ одобри планове за намаляване на

...
Министерството на отбраната на САЩ одобри планове за намаляване на
Коментари Харесай

Американските военни ще запазят две по-големи бази в Афганистан

Министерството на защитата на Съединени американски щати утвърди проекти за понижаване на американското военно наличие в Афганистан, които плануват военните да запазят две по-големи бази и след редуциране на числеността им до 2500 души доникъде на януари следващата година, заяви върховен боен, представен от Ройтерс.

Решението за понижаване съвсем на половина на настоящия контингент от близо 4500 бойци в АФганистан, взето от президента Доналд Тръмп след изборите предишния месец, беше огласено преди военните водачи да изготвят проекти за осъществяване на съкращаването. По тази причина доста въпроси за бъдещето на американския боен контингент, откакто на 20 януари Тръмп освободи поста, останаха без отговор.

Председателят на Съвета на началник-щабовете на американската войска военачалник Марк Мили показа първите детайлности за съкращаването на събитие, проведено от мозъчния концерн Институт " Брукинг “. Той сподели, че наред с двете по-големи бази Съединени американски щати ще запазят и " няколко сателитни бази ".

Мили изясни, че американските военни ще продължат да извършват двете си основни задачи - да оказват помощ на афганистанските сили за сигурност в спора с талибаните и да правят антитерористични интервенции против бойците от групировката " Ислямска страна " и от " Ал Каида ".

Мили не сподели кои са базите. Той отхвърли да предвижда какво може да реши определеният за президент Джо Байдън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР