Министерството на отбраната на САЩ обяви споразумение на стойност 512

...
Министерството на отбраната на САЩ обяви споразумение на стойност 512
Коментари Харесай

Пентагонът обяви договора за производството на 8-те български F-16

Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи съглашение на стойност 512 милиона $ с американската компания „ Локхийд Мартин “ за произвеждане на изтребители F-16 Блок 70 за Република България. Това излиза наяве от публично известие на Пентагона.

Според контракта  Lockheed Martin Aeronautics е получил контракт за закрепена цена на 512 004 418 $ за произвеждане на F-16 Block 70. Тази стойност на контракта включва 4 185 566 да се платят авансово. Работата ще бъде извършена във Форт Уърт, Тексас и Грийнвил, Южна Каролина и се чака да бъде приключен до 31 януари 2027 година

В контракта е посочено, че поръчката му е 100% финансирана посредством задгранични военни продажби (FMS) за Република България и е резултат от конкурс, провеждан от България. От страна на Пентагона, договаряща страна е Центърът за управление на Военновъздушни сили, военновъздушната база Райт-Патерсън, Охайо (FA8615-20-C-6051).

Веднага вършат усещане две неща . Едното е, че съгласно формалното известие краят на контракта за произвеждане е очакван чак за 2027 година. Поне при сключването на контракта от страна на България постоянно е ставало дума за периоди, не по-късни от 2024 година Другото, което прави усещане е сумата от едвам 500 млн.долара. Тук обяснението идва от американският уебсайт Джейнс Дифенс, представен от БГНЕС. Специализираната медия твърди, че тази поръчка за произвеждане не включва мотори и е част от общия пакет за доставка и поддръжка на Ф-16 за България, който е оценен на почти 1,3 милиарда щатски $.  

Иминно 1,3 млрд.долара или към 2,2 млрд.лв все още на сключването на контракта сред Съединени американски щати и България, бяха платени едновременно от българското държавно управление. Плащането бе утвърдено и от Народното събрание.

Този контракт планува производството на осем самолета F-16 Блок 70 (шест едноместни и два двуместни самолета). Пакетът включва образование на водачи и наземни екипажи, логистика, помощно съоръжение и военна техника.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР