Министерството на отбраната на САЩ обяви нов пакет за отбранителна

...
Министерството на отбраната на САЩ обяви нов пакет за отбранителна
Коментари Харесай

САЩ предоставят на Украйна 600 млн. долара военна помощ

Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи нов пакет за отбранителна помощ за Украйна на стойност 600 млн. $.


Пакетът включва съоръжение за противовъздушна защита, спомагателни муниции за високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS) и неизяснен брой 105-милиметрови артилерийски снаряди.

Вашингтон ще достави на Украйна и съоръжение за електронна битка и разминиране, муниции за разрушение, образование и поддръжка.

Пакетът от помощи се дава по линия на Инициативата за подкрепяне на сигурността в Украйна, което значи, че Съединени американски щати закупуват оборудването от индустрията или от сътрудници, а не употребяват свои ресурси.


" Този пакет акцентира непрекъснатия ангажимент на Съединени американски щати да отговори на неотложните условия на Украйна, като даде сериозни краткосрочни качества и в същото време построи дълготраен потенциал на въоръжените сили на Украйна да пазят територията си и да възпират съветската експанзия в средносрочен и дълготраен проект ", оповестиха от Пентагона.

При идването на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Киев на 6 септември администрацията на Байдън разгласи, че ще изпрати на Украйна още оръжия за противовъздушна защита, артилерия и противотанкови оръжия от запасите на Съединени американски щати.

Пакетът от помощи на стойност 175 млн. $ включва снаряди с обеднен уран за танкове " Ейбрамс ", които ще дойдат в Украйна през идващите седмици. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР