Министерството на отбраната на САЩ обмисля възможността за разполагане на

...
Министерството на отбраната на САЩ обмисля възможността за разполагане на
Коментари Харесай

САЩ готови да изпратят военни в Сирия

Министерството на защитата на Съединени американски щати обмисля опцията за разполагане на боен контингент от към 150 военнослужещи в североизточна Сирия за осъществяване на взаимни сухопътни патрули с въоръжените сили на Турция. Това заяви в четвъртък в. " Ню Йорк таймс ".

Подобен ход на Пентагона най-малко краткотрайно ще спре декрета на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който през декември 2018 година подреди да се стартира изтеглянето на американските войски от Сирия.

" Ню Йорк таймс " показва, че решението за изпращане на спомагателни войски в Сирия може да се преглежда като опит на администрацията на Съединени американски щати да понижи степента на напрежение в връзките с турските управляващи, които са недоволни от поддръжката на Вашингтон за Сирийските демократични сили (въоръжени групи на сирийски кюрди, които се борят против Ислямска страна с поддръжката на САЩ).

По-рано в четвъртък Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, след среща в Анкара с висши американски и турски военни чиновници, съобщи, че взаимното наземно наблюдаване от страна на Съединени американски щати и Турция на зоната за сигурност, основана в североизточна Сирия, ще помогне да се предотврати възобновяването на терористичната група Ислямска страна в района.

Войските на Турция и Съединени американски щати на 7 август се съгласиха да основат център за взаимни интервенции в Сирия. Центърът беше проведен от две страни за осъществяване на проект за основаване на буферна зона в Северна Сирия, където сирийските бежанци могат да се върнат от Турция и които да се трансфорат в предпазен пояс за турската граница. Анкара упорства контролът върху плануваната зона за сигурност да се обезпечава извънредно от въоръжените сили на републиката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР