Министерството на отбраната на САЩ обмисля възможността да използва тежката

...
Министерството на отбраната на САЩ обмисля възможността да използва тежката
Коментари Харесай

Пентагонът търси вариант, за да използва ракети на SpaceX за превоз на военни товари на Земята

Министерството на защитата на Съединени американски щати обмисля опцията да употребява тежката ракета-носител Starship, създадена от SpaceX, за незабавно прекачване на военни товари на Земята, заяви Military.com. Според обявата този въпрос е бил разискван на конференцията за галактическа подвижност, извършена от галактическите сили на Съединени американски щати в Орландо при започване на февруари.

Сайтът Military.com отбелязва, че Министерството на защитата на Съединени американски щати е почнало да учи опцията за доставка на военни товари благодарение на ракети преди 20 години. Сега въпросът стартира да се преглежда още веднъж, като се вземат поради вероятностите на лунната ракета Starship, която обаче към момента не е направила нито един сполучлив тестов полет, отбелязва изданието.

Старши откривател в Изследователската лаборатория на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Грегъри Спенгерс, представен от изданието, сподели, че с цел да се разбере по какъв начин да се възползват от ракетата, към този момент са основани макети на товарното поделение на Starship. Старшият консултант на SpaceX Гари Хенри акцентира, че ракетата Starship не е основана за транспорт на военни товари, само че в този момент компанията вижда огромни вероятности за потреблението й за националната сигурност на Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР