Министерството на отбраната на САЩ обмисля прехвърлянето на бойни бронирани

...
Министерството на отбраната на САЩ обмисля прехвърлянето на бойни бронирани
Коментари Харесай

Пентагонът обмисля предаването на бронирани машини Stryker на Украйна

Министерството на защитата на Съединени американски щати обмисля прехвърлянето на бойни бронирани машини (ББМ) Stryker на Украйна, те може да са част от нов пакет за помощ, който може да бъде разгласен в края на идната седмица. Това заяви в понеделник вестник Politico, базирайки се на източници в Пентагона.

Според изданието Вашингтон счита, че тези бронирани машини могат да оказват помощ на Киев да отблъсне съветска атака, предстояща напролет. Новите оръжия може да са част от нов пакет от военна помощ за Киев, който е плануван да бъде разгласен в края на идната седмица.

В същото време окончателното решение за доставките, съгласно източници, не е взето. Ако тези ББМ не са включени в идващия пакет за помощ, администрацията може по-късно да реши да ги включи в бъдещи пакети.

На 5 януари, след телефонни диалози сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и немския канцлер Олаф Шолц, страните направиха взаимно изказване, в което се показва, че администрацията на Съединени американски щати има намерение да достави на Украйна американски бойни машини на пехотата Bradley, а на Германия - Marder.

Според Пентагона от началото на специфичната военна интервенция на войната в Украйна Съединени американски щати са отделили над 24,2 милиарда $ за военна помощ на Киев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР