Министерството на отбраната на САЩ изпраща допълнителни подкрепления в Североизточна

...
Министерството на отбраната на САЩ изпраща допълнителни подкрепления в Североизточна
Коментари Харесай

САЩ изпращат допълнителни подкрепления в Североизточна Сирия за охрана на петролните полета

Министерството на защитата на Съединени американски щати изпраща спомагателни подкрепления в Североизточна Сирия за защита на петролните полета от бойците от терористичната формация " Ислямска страна ", оповестяват осведомителните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати укрепват своите позиции в съгласуваност с сътрудниците от Сирийските демократични сили с спомагателни бойци и средства за попречване на връщането на петролните полета в ръцете на " Ислямска страна " (ИД) или други дестабилизиращи фактори, се показва в прессъобщение на Пентагона.

От там показаха още, че битката с терористите от ИД продължава. " Ние сме длъжни да лишим ИД от този значим източник на доходи, с цел да подсигуряваме отсъствието на опция за възраждането й ", показват от министерството.

Съобщението идва откакто американският президент Доналд Тръмп взе по-рано този месец противоречивото решение да изтегли американските сили от Североизточна Сирия, с което откри пътя за турска военна интервенция там. Тръмп обоснова тази стъпка с желанието да върне към 1000 американски военни вкъщи и да постави завършек на американската интервенция в зоната. По-рано той съобщи, че " дребен брой " американски военни ще останат в Сирия, с цел да охраняват петролните полета, само че съгласно известия в американски медии спомагателните сили ще включват танкове и стотици бойци, написа ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР