Министерството на отбраната на Русия заяви в петък, че два

...
Министерството на отбраната на Русия заяви в петък, че два
Коментари Харесай

Русия прати ядрени бомбардировачи до Аляска

Министерството на защитата на Русия съобщи в петък, че два от нуклеарните й бомбардировачи TU-160 са напуснали летище против Аляска след подготвителни учения и са се върнали в базата си, оповестява "Ройтерс ".
Русия съобщи, че два бомбардировача са прелетяли в отдалечен източен съветски район против Аляска като част от обучение.
Според държавните медии, това демонстрира способността на Москва да достави нуклеарно оръжие на прага на Съединени американски щати.
Вчера съветският външен министър Сергай Лавров, разяснява, че Съединени американски щати се пробва да унищожи световната система за надзор на оръжията, с цел да може да прави каквото си желае без рестриктивните мерки на никакви споразумени.
Вашингтон към този момент се отдръпна от Договора за антибалистични ракети, както и от Договора за елиминиране на ракетите с дребен и междинен обхват и съгласно Лавров, Съединени американски щати се готви да се откаже и от Договора за ограничение на стратегическите оръжия и този за цялостната възбрана на нуклеарните опити.
Тази седмица съветски изтребители изтласкаха изтребител на НАТО, откакто се опитал да се приближи до самолета на съветския министър на защитата Сергей Шойгу.
Пентагонът разгласи, че не се тормози от възможното увеличение на интензивността на Русия в Арктика и в региона на Северния ледовит океан.
Кремъл се похвали, че печели конкуренцията за създаване на нови авангардни нуклеарни оръжия, макар мистериозният ракетен гърмеж предходната седмица в Северна Русия, който аргументи краткотраен скок в равнищата на радиация.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разяснява, че страната има сходна, само че по-добра технология от провалилия се съветски "Буревестник ".
Вашингтон продължава дипломатическите совалки със своите съдружници за разполагане на ракети със междинен обхват в Азиатско-Тихоокеанския район.
Китай реагира и заплаши с контрамерки, в случай че Съединени американски щати разпрострат ракети със междинен обхват на деяние в Азия и предизвестиха съдружниците на Съединени американски щати за последици, в случай че разрешат такива оръжия на тяхна територи.
И Русия реагира и разгласи, че ще предприеме ограничения, в случай че Съединени американски щати разположат ракети в Азия след срутва на контракт за надзор на оръжията и че чака Япония да внедри нова американска система за изстрелване на ракети.
През юли Министерство на защитата на Русия заяви, че с Китай са провели първия си взаимен въздушен патрул в Азия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР