Министерството на отбраната на Русия заяви днес, че е ударило

...
Министерството на отбраната на Русия заяви днес, че е ударило
Коментари Харесай

Русия нанесе масирани удари по цели в Украйна след нападението срещу Кримския мост

Министерството на защитата на Русия съобщи през днешния ден, че е блъснало военни цели в два пристанищни града в Украйна през нощта, което назова " масиран ответен удар ", ден след нападението против Кримския мост, за което Москва упрекна Киев, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11192
Руското министерство заяви, че е нанесло удари по градовете Одеса, където има оборудване на украинския флот, и Николаев на украинското черноморско крайбрежие.

" Въоръжените сили на Руската федерация направиха масиран ответен удар през нощта, като използваха прецизни оръжия с морско базиране против обекти, където са били подготвяни терористични набези против Руската федерация с потребление на плавателни съдове без екипаж, " се споделя в изказването на министерството. Ведомството заяви, че е нанесло удар по кораборемонтен цех край Одеса, където са се произвеждали такива плавателни съдове.

" В допълнение, складови пространства, съхраняващи към 70 000 тона гориво, употребявано за доставяне на украинската военна техника, бяха унищожени " покрай градовете Николаев и Одеса, се споделя в изказването. Според него всички цели са били изумени и унищожени, и като доказателство се показват пожари и гърмежи.

Ройтерс не бе в положение да удостовери тази информация посредством самостоятелен източник.

По-рано украинските военновъздушни сили оповестиха, че шест съветски крилати ракети " Калибър ", както и над 30 дрона са били свалени, най-вече над крайбрежните региони на Одеса и Николаев в южната част на страната.

Мъж и жена починаха, а 14-годишната им щерка бе ранена през вчерашния ден при украинското нахлуване, което съгласно Москва е разрушило пътното платно на моста, свързващ Русия с Крим, който през 2014 година Москва анексира от Украйна.

Киев не е поел отговорност за нападението. Украински медии оповестиха, че украинските служби за сигурност са употребявали дронове на военноморските сили, с цел да нападат моста, който напълно неотдавна стартира да действа обикновено, откакто претърпя съществени вреди при сходно нахлуване през октомври предходната година.

Въоръжените сили на Русия не престават сполучливото си нахлуване в посока на град Купянск, заяви представителят на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков, представен от ТАСС. По думите му общият прогрес на съветските войски на фронта е до два километра широчина и един и половина километра дълбочина, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР