Министерството на отбраната на Русия за първи път съобщи за

...
Министерството на отбраната на Русия за първи път съобщи за
Коментари Харесай

Русия призна за жертви и ранени, Украйна твърди, че е ликвидирала 4300 войници

Министерството на защитата на Русия за първи път заяви за жертви измежду своите редици от началото на бойните дейности.

" За страдание, има убити и ранени наши приятели ", заяви на брифинг генерал-лейтенант Игор Конашенков, представен от РИА " Новости ". Той не сподели какъв брой са починалите.

" Но нашите загуби са неведнъж по-малко от унищожените националисти. Има загуби и измежду военнослужещите на Украинските въоръжени сили ", сподели в изказването си представителят на военното министерство на РФ.

Той посочи, че съветската страна се отнася с почитание към всички украински военнослужещи, които се предадат.

" Разбираме, че те са давали клетва на народа на Украйна ", сподели той и още един път повтори, че предалите се ще бъдат пускани да си отидат при фамилиите.

По данни на съветското министерство техните военни са поразили 1067 обекта от военната инфраструктура на Украйна, включително 27 командни пункта и свързочни центрове, 38 зенитни ракетни комплекса С-300, " Бук М-1 " и " Оса ", както и 56 радиолокационни станции.

От украинското военно министерство пък не оповестиха данни за техните жертви, само че оповестиха, че от началото на войната до през вчерашния ден, в това число, са умъртвили 4300 съветски бойци.

Украинската страна твърди още, че е унищожила 27 съветски самолета, 26 вертолета, 146 танка, 706 бронирани бойни машини, 49 артилерийски оръдия, 4 установки " Град ", 1 ЗРК " Бук ", 60 цистерни, 30 броя автомобилна техника, 2 дрона и 2 катера.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР