Министерството на отбраната на Русия съобщи, че с ракети въздух-земя

...
Министерството на отбраната на Русия съобщи, че с ракети въздух-земя
Коментари Харесай

Русия обяви, че е поразила с ракети база за обучение на чуждестранни бойци в Украйна

Министерството на защитата на Русия заяви, че с ракети " въздух-земя " е била унищожена военна база в Централна Украйна, в която са се обучавали задгранични бойци, предадоха АП и ТАСС.

По думите на представителя на ведомството генерал-лейтенант Игор Конашенков базата е била в региона на обитаемото място Новоград Волински, Житомирска област, на към 125 километра западно от столицата Киев. Той добави, че съветски ракети с точно ориентиране са унищожили склад за муниции в покрайнините на Парасковиевка в така наречен Луганска национална република (ЛНР) и зенитен ракетен комплекс " Оса-АКМ " в региона на Раздоловка в така наречен Донецка национална република " (ДНР).

Засега няма коментар по тематиката от украинска страна, отбелязва АП.

В сводката си военачалник Конашенков изброи още, че съветските сили за унищожили с въздушни удари два пункта за ръководство на украинската войска, 22 места със концентриране на украинска жива мощ и военна техника, свалили са украински аероплан " Су-25 в ДНР, прехванали са украинска ракета " Точка-У " в Херсонска област и два реактивни снаряда " Смерч " в ДНР. Според него в ЛНР са били унищожени две ракетни системи за залпов огън " Град " и над 200 " националисти ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР