Министерството на отбраната на Русия публикува в Youtube видео от

...
Министерството на отбраната на Русия публикува в Youtube видео от
Коментари Харесай

Появи се първо ВИДЕО на руския тежък боен дрон "Охотник"

Министерството на защитата на Русия разгласява в Youtube видео от първия полет на тежкия ударен безпилотен летателен уред (БПЛА) „ Охотник “ („ Ловец “).

Той е разработка на Конструкторско бюро „ Сухой “, което влиза в Обединената авиостроителна корпорация, предават информационните организации, представени от Фокус.

Апаратът за първи път извърши пълностоен управляем полет с политане, маневриране и кацане на 3 август. Както оповестиха тогава от военното ведомство, полетът на дрона е стигнал до височина 600 м към летището и той е бил ръководен от оператор на земята.

Както заяви източник от военно-промишления комплекс пред съветската организация, до края на 2019 година „ Охотник “ ще извърши още няколко полета, като един от тях може да се организира в изцяло самостоятелен режим.

До 3 август тежкият БПЛА, съгласно информация от различен източник, към този момент е изхвърчал, издигайки се на няколко метра над пистата и кацайки незабавно по-късно. Извършена е серия от такива проби, само че те не се смятат за полетни.

„ Охотник “ е планиран по аеродинамичната скица на „ летящо крило “. Полетното тегло на машината е към 20 тона, дронът е оборудван с реактивен мотор.

Според военните БПЛА има противорадарно покритие и е оборудван с инсталация за оптико-електронно, радиотехническо и други типове разузнаване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР