Министерството на отбраната на Русия официално обвини Израел за сваления

...
Министерството на отбраната на Русия официално обвини Израел за сваления
Коментари Харесай

Русия: Вината за сваления Ил-20 е изцяло на Израел

Министерството на защитата на Русия публично упрекна Израел за сваления съветски аероплан в Сирия през предходната седмица и упрекна израелските въоръжени сили в " незаконна немарливост ", оповестяват израелските медии " Аарец " и " Таймс оф Израел ".

 Сирийската Противовъздушна отбрана, свалила Ил-20, няма съветска система
Сирийската Противовъздушна отбрана, свалила Ил-20, няма съветска система " свой-чужд ", осведоми съветското МО

Системата не се дава на друга страна



Москва в детайли разказа събитията от към случая. Русия упреква Израел в предумишлено заблуждаване на Москва за осъществените от Тел Авив бомбардировки, като е попречил на сваления аероплан да се насочи към безвредна зона в точния момент.

" Представените справедливи данни демонстрират, че дейностите на водачите на израелските изтребители са доведели до гибелта на 15 съветски военнослужещи поради липса на професионализъм и са акт на незаконна немарливост минимум да се каже. Следователно ние имаме вяра, че виновността за нещастието с съветския Ил-20 лежи напълно върху Военновъздушни сили на Израел и тези, които са взели решението за провеждането на такива дейности ", сподели на брифинг представителят на съветското военно министерство генерал-майор Игор Конашенков.

Той остро разкритикува държанието на еврейската страна по време на случая. Конашенков означи, че израелското военно управление " или не прави оценка равнището на връзки с Русия, или няма надзор над обособени командвания и командващи офицери , които са знаели, че дейностите им ще доведат до покруса ".

 Израел изпрати военна делегация в Москва поради сваления Ил-20
Израел изпрати военна делегация в Москва поради сваления Ил-20

Руските специалисти деликатно ще проучат информацията

Москва също оспори изказванията на Израел, че самолетът е бил свален в миг , когато израелските изтребители към този момент са били във въздушното пространство на еврейската страна.

" Израелските изтребители са забелязали съветския Ил-20 и са го употребявали като щит против противоракетната защита, до момента в който са провеждали маневри в района ", натърти военното министерство.

 Вие сте отговорни за сваления Ил-20, оповестил Шойгу пред израелския боен министър
Вие сте отговорни за сваления Ил-20, оповестил Шойгу пред израелския боен министър

В резултат на безотговорните дейности на израелските Военновъздушни сили се е случила нещастието

Според Конашенков Русия е изпратила повече от 310 вести на израелската войска , откогато страните реализираха съглашение за съдействие, до момента в който Израел е уведомил Русия единствено 25 пъти. Говорителят добави, че това не подхожда, защото Тел Авив е направил повече от 200 бомбардировки в Сирия през последната година и половина.

 Москва: Руският Ил-20 е свален от сирийската войска по виновност на Израел Обновена
Москва: Руският Ил-20 е свален от сирийската войска по виновност на Израел

Русия упрекна Израел в " преднамерена провокация "

" Това е извънредно непризнателен отговор за всичко, което е направила Руската Федерация за Израел и израелския народ напоследък ", счита Конашенков.

Той напомни, че са изпълнили молба на Израел, която е довела до изтеглянето на подкрепяни от Иран сили от Голанските възвишения до израелската граница, в това число 1 050 бойци, тактически ракети, боеприпаси и друга военна техника. Те са преместени на повече от 140 километра навътре в Източна Сирия.

15 съветски военнослужещи починаха при злополуката на Ил-20, който по простъпка беше свален от противовъздушната защита на Сирия до сирийския град Латакия по време на израелски въздушни удари. Тел Авив упреква Дамаск в неразумно държание.

 Сирийци свалили съветския боен Ил-20
Сирийци свалили съветския боен Ил-20

Тел Авив мълчи

Междувременно ливанската медия Al-Mayadeen оповестява, че Русия възнамерява да остави затворено въздушното пространство над териториалните води на Сирия след приключването на военни учения на 26 септември. Решението е взето от Съвета за национална сигурност на Русия след случая със сваления аероплан.

По-рано тази седмица израелска военна делегация пътува до Москва в опит да понижи напрежението, зародило поради случая.

Но на брифинга съветското военно министерство отхвърли разкритията на израелската войска.

 Руски Ил-20 е липсващ в Средиземно море Обновена
Руски Ил-20 е липсващ в Средиземно море

Не е известна ориста на военните

" Израелски военнослужещ разгласи, че в идващите минути Израел ще извърши офанзива по индустриални обекти в Северна Сирия. В рамките на минута, в 21,40 часа, израелски изтребители Ф-16 пуснаха бомби GBU-39, атакувайки индустриални обекти в Латакия. Израел не осведоми авансово съветските сили за интервенцията си, а израелската войска предизвести преди началото на офанзивата ", разкри Конашенков.

Това непосредствено опонира на изказвания на върховен израелски боен, който съобщи пред публицисти, че са предизвестили руснаците повече от минута преди офанзивата.

Конашенков също упрекна Израел, че е дал заблуждаваща информация за местоположението на бомбардировките.

" Град Латакия е в западна провинция на страната, а не в Северна Сирия. Заблуждаващата информация, предоставена от израелски военнослужещ за въздушните удари, не е разрешила на Ил-20 да се насочи към безвредна зона в точния момент ", безапелационен е представителят.

Представителят на съветското военно министерство сподели още, че израелските самолети са изчезнали от сирийското крайбрежие след офанзивата, до момента в който съветският аероплан е останал в средата и се е трансформирал в надалеч по-голяма цел за сирийската противовъздушна защита.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР