Министерството на отбраната на Русия обвини САЩ в експерименти с

...
Министерството на отбраната на Русия обвини САЩ в експерименти с
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ в експерименти с хора в Грузия

Министерството на защитата на Русия упрекна Съединени американски щати в опити с хора в Грузия, осведоми РИА Новости.

При тествания на препарат над жители на Грузия, който съгласно документи е създаден от компания на някогашния боен министър на Съединени американски щати Доналд Ръмсфелд, е лишен животът на десетки хора, разгласи ведомството.

Военното министерство посочи, че през декември 2015 година са умряли 24 души, а по-късно още 49.

Бившият министър на държавна сигурност на Грузия Игор Гиоргадзе съобщи на конференция в Москва през септември, че се е обърнал с молба към президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да проверява активността на лаборатории на американския политик Ричард Лугар до Тбилиси. Той счита, че там може да се организират смъртоносни опити с хора. Гиоргадзе разкри данни за гибелта на 30 души през декември 2015 година, които са лекувани в лабораториите от Хепатит C. През април и август 2016 година са умряли надлежно още 30 и 13 души. Не се показва повода за гибелта им, не е извършено и следствие. Иззети са нещата на умрелите.

Според документите, получени от министъра, умрелите са лекувани с препарата " Совалди " на американската компания " Gilead Science ", която е благосъстоятелност на Ръмсфелд.

Руското военно министерство е проучило резултатите от следствието на Гиоргадзе и е достигнало до умозаключение, че в лабораториите са провеждани опити с хора.

Ведомството отбелязва, че клиничните проучвания са провеждани в нарушаване на интернационалните стандарти. Допълва се, че в Русия няма жертви след използването на " Совалди ", което приказва, че умрелите са получили токсични препарати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР