Министерството на отбраната на Русия бързо публикува изявление, в което

...
Министерството на отбраната на Русия бързо публикува изявление, в което
Коментари Харесай

Пригожин твърди, че руски военни са ударили „Вагнер“, Москва отрича

Министерството на защитата на Русия бързо разгласява изказване, в което се споделя, че обвиняванията на Пригожин " не дават отговор на действителността и са осведомителна провокация ". 

В поредност от аудио известия, оповестени на формалния му профил в " Телеграм ", Пригожин съобщи, че " злото на съветското военно управление би трябвало да бъде спряно ", като добави: " Тези, които унищожиха нашите момчета, които унищожиха живота на десетки хиляди съветски бойци, ще бъдат осъдени. Моля никой да не оказва опозиция ".

По думите на Пригожин против лагерите на частната военна компания (ЧВК) " Вагнер " е била осъществена ракетна офанзива. " Според очевидци, ударът е бил нанесен откъм тила, т.е, е бил нанесен от военните на съветското министерство на защитата ", съобщи той. 

Пригожин се закле да си отмъсти за случилото се. " Ние сме 25 000 на брой и ще разберем за какво в страната царува безпорядък ", закани се той, само че също по този начин добави: " Това не е боен прелом ". 

Разпространената в обществените мрежи информация за това, че съветските въоръжени сили са нанесли удар по " тиловите лагери на ЧВК " Вагнер ", е погрешна, заяви съветското министерство на защитата, представено от ТАСС. " Всички известия и видеоклипове, популяризирани в обществените мрежи от името на Пригожин за хипотетичния удар на съветските въоръжени сили по " тиловите лагери на ЧВК " Вагнер ", са погрешни и съставляват осведомителна провокация ", обявиха от министерството. 

Президентът на Русия Владимир Путин е осведомен за обстановката, която се развива към Евгений Пригожин и се вземат всички нужни ограничения, заяви пред публицисти прессекретарят на президента Дмитрий Песков. Достъпът до целия кремълски комплекс е блокиран. 

Руският Национален антитерористичен комитет заяви, че изказванията на създателя на " Вагнер " Пригожин са станали съображение за формиране на наказателно дело за апел към въоръжено въстание. " Обвиненията, популяризирани от името на Евгений Пригожин, нямат никакви учредения. Във връзка с тези изказвания Федералната работа за сигурност на Русия е образувала наказателно дело по обвинявания в приканване към въоръжено въстание. Настояваме за неотложно преустановяване на противозаконните дейности ", съобщи комитетът.

Руски медии оповестяват, че в Южна Русия частите на вътрешните войски Росгвардия са в нараснала подготвеност, както и структурите на контраразузнаването ФСБ и на министерството на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР