Министерството на отбраната на Румъния съобщи във вторник, че във

...
Министерството на отбраната на Румъния съобщи във вторник, че във
Коментари Харесай

Съмнителен обект вдигна два изтребителя МиГ-21 над Румъния, не го откриха - Свят

Министерството на защитата на Румъния заяви във вторник, че във въздушното пространство на страната в югоизточната част е бил видян обект, който наподобява на метеорологичен балон, заяви Ройтерс.

Малката въздушна цел, наподобяваща метеорологичен балон, е била засечена в 12:30 часа локално време.

След откриването на обекта към него в сходство със общоприетите процедури са изпратени два изтребителя МиГ-21 от състава на румънските Военновъздушни сили на бойна работа под командването на НАТО в 86-а авиобаза „ Фетещ “. Екипажите им не са били в положение да потвърдят наличието на балон, нито образно, нито посредством бордовите си радари, заяви военното ведомство в Букурещ. Оттам допълват, че обектът е летял на височина 11 хиляди метра. Самолетите са останали 30 минути в региона за цялостното изясняване на въздушата конюнктура, след което са се върнали в авиобазата.

По-рано през днешния ден Република Молдова краткотрайно затвори въздушното си пространство от 11:24 до 14:47 ч., " с цел да се подсигурява сигурността и сигурността на гражданската авиация ", оповестява Диджи24, по-късно от Кишинев оповестиха, че затварянето е било поради подозрителен летящ обект.

Американската войска смъкна през последните четири дни летящи обекти, засечени над Съединени американски щати и Канада. Първият от тях беше свален на 4 февруари и за него имаше информация, че е китайски шпионски балон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР