Министерството на отбраната на Полша предупреди за военни учения, започващи

...
Министерството на отбраната на Полша предупреди за военни учения, започващи
Коментари Харесай

Русия обвинява Полша, че иска да завземе част от Украйна

Министерството на защитата на Полша предизвести за военни учения, започващи на 1 май. " От неделя колони с военна техника ще се движат по пътищата на съвсем цялата страна във връзка с военни учения, които ще се проведат в сходство с подготвителната стратегия на полските въоръжени сили тази година ", споделиха от министерството, представени от съветската работа на Би Би Си.

От Министерството на защитата споделиха, че техниката ще се движи главно през нощта, с цел да не основава проблеми по пътищата. " Някои пътувания обаче ще се правят денем и даже в пиковите часове ", предизвестиха от ведомството.

В същото време жителите бяха помолени да не разгласяват информация и фотоси, показващи придвижването на войските и тяхното местоположение, както и данни за излитанията и кацанията на военни самолети.

В тази връзка по-рано в четвъртък ръководителят на Руската работа за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин съобщи, че Полша, дружно със Съединени американски щати, работят по проект за определяне на надзор върху част от територията на Украйна. Наришкин сподели, че първият стадий от интервенцията на Полша би трябвало да бъде " влизането на полски войски в западните региони на страната под предлог за тяхната " отбрана от съветската експанзия " ".

Директорът на СВР сподели, че съгласно Службата Варшава възнамерява да разположи войските си в тези елементи на Украйна, където вероятността от конфликт с съветските въоръжени сили е минимална, с цел да поеме надзор в следствие върху разположените там стратегически уреди, добави той.

Наришкин твърди, че Полша разчита на разделянето на Украйна, вследствие на което поляците ще получат надзор над западните й територии.

В Полша към момента не са коментирани изказванията на Наришкин.

Това не е първото изявление на почитан съветски представител в тази посока. Секретарят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев съобщи, че Украйна може да се разпадне на няколко по-малки държави в резултат на войната. Той упрекна Съединени американски щати и други западни страни, че се опитват да насаждат ненавист към Русия в Украйна - и съобщи, че " историята учи, че омразата в никакъв случай не може да се трансформира в благонадежден фактор за национално единение "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР