Министерството на отбраната на Обединеното кралство разработва модерни лазерни и

...
Министерството на отбраната на Обединеното кралство разработва модерни лазерни и
Коментари Харесай

Британската армия разработва лазерни и радиочестотни оръжия


Министерството на защитата на Обединеното кралство създава съвременни лазерни и радиочестотни оръжия , които могат да бъдат " революционни за бойното поле ", оповестява ТАСС, цитирайки английското министерство на защитата.

Плановете на Министерството на защитата включват основаването на три типа оръжия s ориентирана сила , с цел да се изследва капацитетът на технологията и да се форсира нейното използване за бойна приложимост .

Министерството отбелязва, че създадените комплекси " могат да бъдат задвижвани от авто мотор или генерато р, което доста понижава оперативните им разноски и обезпечава невиждана еластичност на фронтовата линия . "

Очаква се новите комплекси да бъдат тествани през 2023 година на корабите на военноморските сили и транспортните средства на сухопътните сили, след което те могат да бъдат включени във всичките три типа въоръжените сили на Обединеното кралство.

Според отчета, Министерството на защитата има намерение да влага в развиването на системите до 130 милиона паунда .

Министерството също по този начин осведоми, че първообраз на лазерната система Dragonfire ще бъде тестван по-късно тази година .

Лазерни оръжия се употребяват за заличаване на противников безпилотни летателни апарати и ракети , до момента в който радиочестотните оръжия са предопределени за разваляне на вражеското електронно съоръжение .
 Путин разгласи основното съветско оръжие на XXI век
Путин разгласи основното съветско оръжие на XXI век

" Разработването на лазерни оръжия е извънредно значимо "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР