Министерството на отбраната на Израел обяви във вторник, че гръцкото

...
Министерството на отбраната на Израел обяви във вторник, че гръцкото
Коментари Харесай

Гърция сключи 20-годишна отбранителна сделка с Израел за близо $2 млрд.

Министерството на защитата на Израел разгласи във вторник, че гръцкото държавно управление е одобрило съглашение за 1,68 милиарда $ за закупуване на образователни самолети от Израел и за израелски реализатор на защитата да сътвори летателно учебно заведение за гръцките Военновъздушни сили , оповестява The Times of Israel.

Сделката, която към момента би трябвало да бъде подписана от министерствата на защитата на двете страни, ще разреши Elbit Systems да сътвори и ръководи учебно заведение за образование на гръцките военновъздушни сили. Включва също продажбата на 10 самолета Aermacchi M-346, известни в Израел като Lavi, и за Elbit да надгради и поддържа гръцките образователни самолети T-6.

Министерството на защитата съобщи, че съглашението, което назовава " най-голямото съглашение за публични поръчки сред двете страни досега ", е за 20 години . Не се прецизира по кое време ще бъде подписана договорката, само че решението на гръцкото държавно управление " дава опция на страните да продължат напред в договарянията " преди подписването.

" Това съглашение отразява отличните и разрастващи се връзки, които имаме с Гърция . Това е дълготрайно партньорство , което ще служи на ползите както на Израел, по този начин и на Гърция, ще сътвори стотици работни места в двете страни и ще насърчи стабилността в Средиземно море ", съобщи министърът на защитата Бени Ганц.

Ганц сподели, че е разговарял с гръцкия си сътрудник Николаос Панайотопулос по телефона след утвърждението на договорката, като похвали възходящите отбранителни връзки сред Израел и Гърция .

По време на визитата си в Кипър през ноември Ганц подписа контракт със своите кипърски и гръцки сътрудници за усилване на военното съдействие .

Трите страни са построили тесни връзки на фона на районното напрежение в Източното Средиземноморие поради правата за употреба на газ в морето и са сътрудници в план за транспорт на газ от залежи в израелски и евентуално водите на други страни посредством подводен водопровод до континенталната част на Европа.
 Турция към Гърция: Каквито и оръжия да купите, не е задоволително
Турция към Гърция: Каквито и оръжия да купите, не е задоволително

Хулуси Акар: Всички знаем положението на гръцката икономика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР