Министерството на отбраната на Индия започна процес за придобиване на

...
Министерството на отбраната на Индия започна процес за придобиване на
Коментари Харесай

Индия обяви търг за 6 подводници за $7,76 милиарда

Министерството на защитата на Индия стартира развой за придобиване на шест не атомни подводници на стойност 500 милиарда рупии ($7,76 милиарда). За построяването им е изпратил питане до водещи международни производители.

Военноморският флот на Индия остро се нуждае от обновяване. Числеността на неговите подводни лодки се е съкратила с 21 след 80-те години на предишния век - до 13 дизелови и две атомни подводници, едната от които клас " Акула " е взета на лизинг от Русия, е подчертал представител на министерството, представен от ТАСС.

Той е показал, че имайки поради китайският подводен флот от 65 единици, се е основал дисбаланс " пораждащ безпокойствие ".

Шестте подводни лодки вид P-751 ще се изработят в корабостроителницата на индийско частно дружество, което ще бъде несъмнено от държавно управление. А задграничният сътрудник ще бъде определен в изискванията на търг, оповестяват от министерството.

Това ще бъде първият план, сбъднат по признатия модел за стратегическо партньорство, ориентиран към присъединяване на частния бранш в отбранителната индустрия на Индия, означават още от ведомството.

Според публични източници питане за интерес към присъединяване в търга е отправено към " Рособоронэкспорт " с ЦКБ МТ " Рубин ", Mitsubishi Heavy Industries и Kawasaki Heavy Industries (Япония), Naval Group (Франция), Navantia (Испания), Saab (Швеция) и ThyssenKrupp Marine Systems (Германия).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР