Министерството на отбраната на Армения обвини въоръжените сили на Азербайджан,

...
Министерството на отбраната на Армения обвини въоръжените сили на Азербайджан,
Коментари Харесай

Армения обвини Азербайджан в нарушаване на примирието

Министерството на защитата на Армения упрекна въоръжените сили на Азербайджан, че са разкрили огън по арменски позиции в нарушаване на съглашението за преустановяване на огъня. Това заяви министерството на защитата в обява в обществените медии, представено от Ройтерс.

На 23 септември в 07.40 (03.40 GMT) подразделения на азербайджанските въоръжени сили още веднъж нарушиха режима на преустановяване на огъня, като обстрелваха от разнообразни позиции арменски бойни позиции, ситуирани в източната част на арменско-азербайджанската граница ", се споделя в обява на министерството. във фейсбук.

Армения заяви, че е отвърнала на огъня и не заяви за жертви измежду обслужващия си личен състав.

Към момента от Азербайджан не са коментирали случая. По-рано тази седмица Баку упрекна Армения, че провежда, като стреля с минохвъргачки и гранати по нейните сили.

Боевете сред двете страни избухнаха по-рано този месец в конфликти, при които - най-кървавата борба след шестседмична война сред двете някогашни руски страни през 2020 година

Боевете са свързани с десетилетия военни дейности за контрола над района Нагорни Карабах, интернационално приет като част от Азербайджан, само че до 2020 година значително следен от болшинството етническо арменско население.

Армения твърди, че Азербайджан е нападнал нейна територия и е завзел селища в нейните граници, отвън противоречивия район Нагорни Карабах. Азербайджан сподели това като отговор на " провокации " от арменската страна.

Русия е боен съдружник на Армения, само че също по този начин се пробва да поддържа другарски връзки с Азербайджан и се опълчи на апелите на Ереван да задейства уговорка за взаимна самозащита. Баку е подкрепян военно, финансово и политически от Турция.
 Армения и Азербайджан реализираха съглашение за помирение
Армения и Азербайджан реализираха съглашение за помирение

Няма документ или съглашение, което да се приготвя за сключване с Азербайджан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР