Министерството на отбраната изпрати официален сигнал до Централната избирателна комисия

...
Министерството на отбраната изпрати официален сигнал до Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

МО със сигнал до ЦИК за нарушение на партия

Министерството на защитата изпрати формален сигнал до Централната изборна комисия (ЦИК), оповестяват от ведомството.

Изпратеният през вчерашния ден сигнал е за непозволено потребление от политическа партия " Воля-българските родолюбци " на знака за национална принадлежност на самолетите и вертолетите от българските Военновъздушни сили.

Политическа партия " Воля-българските родолюбци " е записана за присъединяване в изборите за Европейски парламент на 26 май 2019 година

Знакът съставлява три концентрични кръга в цветовете на българското национално знаме и е вписан в регистъра на военните въздухоплавателни средства на България. Той се слага върху тялото, опашката и крилата на въздухоплавателните машини, за разпознаването им от въздуха и от земята.

Използването на този народен знак за политически цели е жестоко нарушаване на Изборния кодекс, Закона за защитата и Въоръжените сили, както и на Наредба № 20 от 14.06.2010 година, която дефинира реда за регистрация на въздухоплавателните средства на страната.

В сигнала се упорства за премахването на този народен знак от всички пропагандни материали на политическата партия за недопускане на политически внушения, които уронват престижа на военнослужещите и на Българската войска.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР