Министерството на отбраната информира, че е подписало договор за ремонт

...
Министерството на отбраната информира, че е подписало договор за ремонт
Коментари Харесай

Полша ще ремонтира двигателите на българските МиГ-29

Министерството на защитата осведоми, че е подписало контракт за ремонт на 6 мотора за МиГ-29.

За да бъде обезпечена летателната валидност на самолетите МиГ-29 до реализиране на оперативни качества за извършване на бойно дежурство с новата бойна платформа F-16 Block 70, на полската държавна компания Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr 2 S.A е предоставено осъществяването на социална поръчка с предмет " Основен/капитално-възстановителен ремонт на мотори РД-33, сер. 2 за самолети МиГ-29 ".

Договорът е подписан през днешния ден, откакто е извършена социална поръчка и има влезнало в действие Решение на възложителя № 63/29.06.2023. Стойността на поръчката е 9 552 000 евро, без Данък добавена стойност.

Предвидени са ремонтно-възстановителни действия на 6 мотора, като за всеки мотор срокът за ремонт не би трябвало да надвишава 9 месеца от датата на предаването му. Двигателите ще бъдат ремонтирани в ремонтната база на изпълнителя в Полша.

Първоначално Полша даде поръчка да изпрати мотори за МиГ-29 на България, само че в последна сметка даде моторите и самолетите от този вид на Украйна. Все отново, единият от които се оказа развален. В края на юни стана ясно, че украинската " ТЕРЕМ - ХОЛДИНГ " ЕАД е спечелила  на шест мотора за българските изтребители МиГ-29. Впоследствие обаче поръчката бе прекъсната.
 МО приключи публичната поръчка за мотори за МиГ-29
МО приключи публичната поръчка за мотори за МиГ-29

Мотивът за това решение е неналичието на подадени оферти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР