Министерството на отбраната има готовност да помогне за транспортирането на

...
Министерството на отбраната има готовност да помогне за транспортирането на
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Министерството на отбраната оказва помощ за транспортирането на сръбските деца

" Министерството на защитата има подготвеност да помогне за превозването на сръбските деца, потърпевши през вчерашния ден при пътната злополука край Стара Загора. "

Това съобщи министърът на защитата Димитър Стоянов пред публицисти след церемонията във Военномедицинска академия, с която беше маркиран " Денят на спасението ", представен от пресцентъра на Министерството на защитата.

" След злополуката реагирахме в точния момент. Командирът на Втора механизирана бригада бригаден военачалник Станимир Христов беше на място, с цел да бъде оказано подпомагане. Осигурихме рейс и конвой и изчакваме, с цел да може да транспортираме децата към Сърбия ", уточни министър Стоянов.

Той съобщи, че в такива обстановки Министерството на защитата постоянно е готово да реагира и да окаже помощ на популацията - на български и на задгранични жители.

" Ние сме разполагаем на българското общество. При нужда имаме подготвеност да правим и здравна евакуация. Дежурен аероплан " Спартан " е в едночасова подготвеност за политане, може да бъде употребен и вертолет ", разясни той.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР