Министерството на отбраната финализира детайлитеДокументът ще бъде подписан след седмица

...
Министерството на отбраната финализира детайлитеДокументът ще бъде подписан след седмица
Коментари Харесай

Москва ще позволи износа на зърно от Украйна

Министерството на защитата завърши детайлите
Документът ще бъде подписан след седмица в Турция

20 млн. тона зърнени култури чакат в пристаните

Руското министерство на защитата разгласи в петък, че скоро ще бъде приключен финален документ, който ще разреши износа на зърнени култури от Украйна, съобщи Агенция Франс Прес. Съобщението пристигна след договаряния в тази тенденция, в които участваха Москва, Киев, Анкара и Организация на обединените нации и които се организираха по-рано през седмицата.

“Предложенията на Русия бяха подкрепени напълно от участниците в консултациите. И доста скоро работата по правенето на финалния документ, наименуван “Инициатива Черно море”, ще приключи”, съобщи представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков във видеозапис, публикуван от неговата канцелария. Според него “мерките, препоръчани от Москва, би трябвало да разрешат да се попречи на засегнатите логистични вериги да бъдат употребявани за доставката на оръжия за режима на Киев”.

В сряда вечерта бе разгласен огромен прогрес по въпроса за износа на зърнени култури от Украйна, само че детайлности тогава не бяха обявени. Напредъкът бе реализиран по време на среща на военни специалисти в Истанбул, отдадена на тематиката за блокадата на износа на зърно от украинските пристанища. Турция провежда нова среща идната седмица по този въпрос.

Договореното в Истанбул съглашение с посредничеството на Организация на обединените нации цели през Черно море да бъдат изнесени към 20 милиона тона зърнени култури, блокирани в украински хранилища поради съветската атака в Украйна. Сделката би трябвало да улесни съветския експорт на зърнени култури и на торове, обиден от западните наказания, показват наблюдаващи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР