Министерството на отбраната е прекратило процедурата за обществена поръчка за

...
Министерството на отбраната е прекратило процедурата за обществена поръчка за
Коментари Харесай

Министерството на отбраната прекрати поръчката за двигателите за МиГ-29

Министерството на защитата е прекратило процедурата за социална поръчка за доставка на шест ремонтирани мотора за МиГ-29, предава Българска телеграфна агенция.

Отпада покупката на мотори

В средата на март МО разгласи поръчката за закупуването на шест ремонтирани мотора . Стойността ѝ бе 26,4 млн. лв. с Данък добавена стойност. Предвижда се 30% от цената да бъде платена предплатено.

Двигателите можеха да бъдат употребени от три самолета. Максималният период на доставка на всички мотори не трябваше да бъде по-голям от 9 месеца, считано от датата на издаването на съответните позволения за импорт, само че не по-късно от 12 месеца от датата на сключване на контракта.

Ремонт на мотори

През октомври 2022 година стана ясно, че България купува от Полша два мотора , като през май 2023 година МО разгласи, че те са доставени , като разрешават летателната употреба на един изтребител.

Изтребителите ще бъдат в употреба до 2023 година, уточни министърът на защитата

Шест мотора би трябвало да бъдат ремонтирани, като поръчката бе извоювана от " ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ ". Участникът е заявил, че ще употребява подизпълнител за осъществяване на поръчката – „ Луцки ремонтен цех „ Мотор “ - Република Украйна , чийто дял за осъществяване е 90 % от общия размер на поръчката, добавя Българска телеграфна агенция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР