Министерството на отбрана на Русия официално обнародва късно тази вечер

...
Министерството на отбрана на Русия официално обнародва късно тази вечер
Коментари Харесай

Епилог: Министерството на отбраната на Русия огласи официално причините за гибелта на Ту-154 над Черно море

Министерството на защита на Русия публично обнародва късно довечера окончателните резултатите от следствието на злополуката на Ту-154 над Черно море, при която починаха артистите от фамозния отбор „ Александров”, публицисти, общественици и екипажът. Причина за произшествието са могли да бъдат неправилни дейности на командира на екипажа, се сочи в заключителния документ, предават съветските и международните информационни организации.

" Комисията по следствието на авиационното произшествие в региона на летището на Сочи, в която влизаха специалисти на Министерството на защитата, Министерството на превоза, Междудържавния авиационен комитет, Министерството на индустрията и търговията и авиационния тръст „ Туполев”, приключи следствието на авиокатастрофата на самолета Ту-154, на 25 декември 2016 г.”, се споделя в известието на военното ведомство.

" Резултатите от следствието сочат, че причина за произшествието, е могло да бъде нарушената пространствена ориентация (ситуационна осведоменост) на командира на самолета, която е довело до негови неправилни дейности с органите за ръководство на въздушния съд”, е заключението в документа.

Посочва се още, че комисията не е разкрила " нарушавания на настоящите условия по отношение на настаняването на пасажерите в салона на Ту-154, а също по този начин товаренето и центровката на транспортирания товар, който е бил с тегло 150 кг.”

" Също по този начин не са открити никакви нарушавания при зареждането на самолета с гориво в летището на гр. Сочи или влияние на външни фактори”, отбелязва в умозаключение Министерството на защитата.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР