Министерството на околната среда и водите (МОСВ) стартира процедура за

...
Министерството на околната среда и водите (МОСВ) стартира процедура за
Коментари Харесай

Увеличават площта на резерват „Калиакра“

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) започва процедура за увеличение на площта на резерват „ Калиакра “.

Имотите, които ще бъдат включени, съставляват скъпи екосистеми с присъща степна растителност и скотски свят, които следва да бъдат опазени в тяхната целокупност, оповестиха от пресцентъра на Община Каварна.

Паралелно с процедурата за увеличение на площта на резервата ще бъде извършена и процедура за понижаване на площта на Защитена околност (ЗМ) „ Степите “ (бивша буферна зона на резерват „ Калиакра “) чрез изключване на парцели с номера 07257.46.29, 07257.46.399, 07257.46.407, 07257.46.600, 07257.46.602, според КККР на землището на с. Българево, община Каварна, област Добрич, заради събитието, че същите ще бъдат включени в границата на резерват „ Калиакра “ и за опазване на интегритета на екосистемата, включваща скъпи степни съобщества и типове.

Съгласно наредбата на член 37 от Закона за предпазените територии Министерство на околната среда и водите провежда публично разискване на предлагането на община Каварна за увеличение на площта на резерват „ Калиакра “ и редом провежданата процедура за понижаване на площта на предпазена околност „ Степите “ на 28 септември 2018 година от 10,30 ч. в конферентната зала на Регионалната ревизия по околната среда и водите - Варна (ул. "Ян Палах ", № 4).

Документацията e разполагаем и в РИОСВ-Варна.

В едномесечен период от издание на актуалното известие заинтригуваните лица могат да показват на министъра на околната среда и водите стимулирани писмени мнения, възражения и оферти по отношение на плана на заповед.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР