Министерството на околната среда и водите (МОСВ) работи по формирането

...
Министерството на околната среда и водите (МОСВ) работи по формирането
Коментари Харесай

Формират консултативен съвет към МОСВ за качеството на въздуха

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) работи по образуването на съвещателен съвет за качеството на въздуха към ведомството. Това разгласи отрасловият министър Нено Димов, който през днешния ден беше осведомен с резултатите и рекомендациите от одитен отчет за ефикасността и успеваемостта на ограниченията, подхванати от националните и локалните управляващи за битка против главните източници на замърсяване на атмосферния въздух в огромните градове за интервала от 01.01.2014 година до 31.12.2016 година Докладът беше показан пред министъра от ръководителя на Сметната палата Цветан Цветков и екипа, направил одита.


Предприемат се и дейности за подкрепяне на общините за шерване на опит във връзка с осъществяването на ограниченията от стратегиите за ръководство на качеството на атмосферния въздух и на реализираните действия за битка против замърсяването на атмосферния въздух, увери министър Димов.

За изработването на национална стратегия за качество на атмосферния въздух се чака и финален отчет на Световната банка.

По рекомендацията за възстановяване на контролната и санкционна активност на Министерство на околната среда и водите върху активността на кметовете и длъжностните лица в общините за осъществяване на съответни и ефикасни стратегии за ръководство на качеството на атмосферния въздух, министър Димов увери, че се приготвят ограничения за повишение на контрола.

Също по този начин ще се работи дружно с общините с нарушено качество на атмосферния въздух за осведомителни акции измежду популацията за понижаване на замърсяването.
 ​Всяка година мръсният въздух убива 7 милиона души по света ​Всяка година мръсният въздух убива 7 милиона души по света
България е една от страните в Европейския съюз с най-мръсен въздух, оповести Световната здравна организация. В света поради нечист въздух всяка годи...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР