Министерството на околната среда и водите информира всички юридически и

...
Министерството на околната среда и водите информира всички юридически и
Коментари Харесай

В сила са нови правила за търговия с папагали жако

Министерството на околната среда и водите осведоми всички юридически и физически лица, които се занимават с размножаване и търговия на африкански папагал жако /Psittacus erithacus/, че не могат да правят комерсиална активност на територията на Европейския съюз, в това число в България, без публикуван документ по член 8, параграф 3 от Регламент 338/97. Това оповестиха от ведомството.

Във връзка с това Регистрационните карти, издадени от екоинспекцията на съображение член 90, алинея 1 от Закона за биологичното многообразие, към този момент не са документ, допускащ търговия с екземпляри от този тип в страната.

Сертификати се издават за всеки обособен образец от посочения тип, който би трябвало да е трайно маркиран и да има нужните документи за легален генезис. За притежателите, притежаващи публикуван на тяхно име документ по член 8, параграф 3 от Регламент 338/97, отпада задължението за регистрация по член 90, алинея 1 от Закона за биологичното многообразие.

Задължението за регистрация остава в случаи на платен папагал, притежаващ подобен документ, само че публикуван на името на друго лице. Въпреки това в съответния случай не е належащо издаването на нов документ при по-нататъшна продажба на същия образец, с изключение на когато на издадения документ е маркирано, че може да се употребява единствено от лицето, на което е публикуван.

Заявленията за издаване на документите, информация за даване на нужните документи и заплащането на административни такси, са налични на интернет страницата на Министерство на околната среда и водите: http://www5.moew.government.bg/?page_id=45605
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР