Министерството на околната среда и водите, а не държавната компания

...
Министерството на околната среда и водите, а не държавната компания
Коментари Харесай

Държавна компания и министерство спорят кой е виновен за безводието във Въча

Министерството на околната среда и водите, а не държавната компания " Напоителни системи " носи виновността за безводието в река Въча, довело до екологична рецесия.

На конференция в Пловдив през вчерашния ден зам.-министърът на околната среда разгласи, че държавната компания ще бъде санкционирана с най-малко 10 хиляди лева поради това, че не е осигурила задоволително количество вода в реката в региона на Кричим до момента в който са вървели поправки във Водноелектрическа централа " Въча 1 ". В резултат рибата в реката, която е в размножителен интервал, е измряла.

" Не считаме, че сме отговорни, и имаме доказателства за това ", съобщи през днешния ден пред Българска национална телевизия Петко Димов шеф на клон " Марица в сдружението. По думите му някой в Министерството на околната среда е подценил обстановката с развъждането на рибата и не е решил, че коритото не може да остане без вода. " Техният график е подаден по този начин, ние го съблюдаваме буквално, каквото са ни споделили, сме изпълнили и най-после се оказахме отговорни ", разяснява Димов. " Всеки има право да се отбрани и ние ще се възползваме от това си право, ще представим всички документи ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР